onsdag 23 mars 2011

Jobb, plugg och jobb

Ja, jag gör ett litet inlägg här för att få en liten paus från allt studerande och allt jobb, både vanligt jobb och allt som görs och skall göras hemma på gården.
För ett par veckor sedan skrev jag en Att-göra-lista-för-fåren, den var rätt lång och punkterna kändes jobbige. Igår tog jag en titt på den och insåg att jag faktiskt hade gjort allt på den! Sådant gör en lycklig :)
Allt detta är nu fixat:

*Stängsla ytterhagen
*Dela upp hagen i två med ett skiljestängsel
*Sätta ihop baggarna
*Göra en utgång från baggboxen till hagen
*Köpa och ta hem hö
*Fixa grinden till bagg-boxen
Japp, vi blev tvugna att köpa hem hö. Vårat eget räckte inte hela vintern, då vi blev tvugna att stalla upp fåren så himla tidigt i höstas p.g.a. diarréproblemen.. Men vi har faktiskt kvar lite av vårat eget ännu och planerar att dra ut två ensilagebalar innan isvägen dör. Så får dom käka ensilage och sedan hö. Bra att ha hö kvar när vi släpper dem på magert vårbete.
Det blir också bra att kunna utfodra fåren ute med ensilage, så skitar de inte ned så mycket inne. Ladugården var ju mest tänkt som en ligghall dit dom kan gå in när de inte vill vara ute. Men eftersom vi utfodrat dem med hö inne vid foderbordet så är det mest där dom bor.
Och pojkarna Erik och Tott har nu blivit sambos. Det är ett litet bekymmer att sätta ihop två baggar.. det fick vi erfara. Vi tyckte att de hade en liten box, men nog fan smällde det när de tog sats och började stångas. Så nu har vi satt ihop dem så tätt det bara går, så får de stå så ett par dagar. Och så länge de står tätt verkar de inte ha en tanke på att börja bråka med varandra.
Det är tur att det inte är några monsterbaggar vi pratar om.

Såhär får Erik och Tott bo ett tag, tills dom blivit bundis.


Okej, det är kanske inte så vackert, men det uppfyller sin funktion. Nu kan både pojkar och flickor gå ut i separata hagar.



Och så här stor har herren i hönshuset gått och blivit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar